Doi colegi de serviciu și-au înscenat un furt de 20.000 de lei. Ancheta polițiștilor a scos adevărul la iveală

Data publicării:
hot din masini
Sursa foto: Profimedia Images

Doi tineri din București sunt cercetați de polițiști, după ce au încercat să-și însceneze un furt. Suma reclamată ca fiind sustrasă de hoți - 20.000 de lei, reprezentând toate încasările din acea zi. Scenariul pus la cale de cei doi nu a funcționat, întrucât oamenii legii s-au prins că hoții sunt, de fapt, chiar victimele, scrie Agerpres.

Apelul la 112 a fost dat miercuri de un tânăr de 20 de ani din București. Bărbatul reclama că, în timp ce-și alimenta mașina cu combustibil într-o benzinărie din județul Buzău, persoane necunoscute i-ar fi furat din autoturism 20.000 de lei.

Mașina aparținea societății comerciale la care tânărul e angajat, iar suma de bani furată reprezenta valoarea încasărilor făcute în acea zi. În urma sesizării primite, polițiștii au deschis o anchetă. Cercetările au scos, însă, la iveală că cele reclamate de tânăr nu se confirmă.

"În ziua de 10 mai 2023, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către un tânăr de 20 de ani, din Bucureşti, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din autoutilitara pe care o conducea, proprietate a societăţii comerciale la care este angajat. Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a reieşit că, de fapt, apelantul, împreună cu un alt angajat al societăţii comerciale, un bucureştean de 25 de ani, ar fi protagoniştii sustragerii banilor", a transmis IPJ Buzău pentru sursa citată.

Potrivit polițiștilor, tinerii urmau să-şi împartă banii însuşiţi în mod ilegal. Prejudiciul, de aproximativ 20.000 de lei, a fost recuperat în totalitate. Cei doi sunt cercetați acum pentru furt.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri