Bugetul pe 2016 ar putea fi adoptat săptămâna viitoare

Data publicării:
ciolos la guvern

„O să discutăm de conținut săptămâna viitoare, după ce e adoptat. Mâine, după ședința de guvern, doamna ministru o să vină cu câteva principii pe care ne bazăm structura bugetului. Am spus public că avem intenția să ne construim bugetul astfel încât să ținem cont de ceea ce a decis Parlamentul deja, atât în ceea ce privește Codul fiscal, cât și măririle salariale, dar și să facem anumite rearanjări ale bugetului atât în interiorul ministerelor, pentru a putea prioritiza proiectele pe care guvernul și le propune (...) și să spunem accentul pe câteva priorități legate de investiții, educație, sănătate”, a declarat Dacian Cioloș.

Joi, prin urmare, în şedinţa de guvern, ministrul finanţelor  va veni cu un document. Va fi o primă lectură şi ar trebui să se concretizeze ceva, pentru că e 2 decembrie şi în curând vine vacanţa. Premierul a promis însă că se duce cu proiectul în Parlament până pe 10 decembrie. A promis că în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare va fi aprobat.

Între timp, ministrul finanţelor, Anca Dragu Paliu, a început negocierile cu partidele politice pe tema votului pentru viitorul buget.

Va fi dificil de făcut un buget, chiar şi cu o redistribuire aşa cum este promisă. Însă dacă se mai reduce risipa, poate e o şansă. Varianta de buget  a vechiului cabinet era plină de tăieturi şi ştersături  pentru domeniile importante, ca să iasă cifrele. Va fi greu, oricum, pentru că bugetul acesta e ca acei blugi vechi din adolescenţă în care încerci să intri, dar nu mai poţi de burtă. Că s-a umflat, conchide Stelian Muscalu, de la „Business Club”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri