BUSINESS CLUB. Compania care organizează cursele de Formula 1 va fi listată la bursă

Data publicării:
vettel

Listarea la bursă a companiei Formula One va avea loc în următoarele 12 luni. Fondul de investiţii CVC Capital, acţionarul principal al companiei, voia să ducă Formula One pe bursă încă de anul trecut, dar prelungirea crizei din Europa i-a încurcat planurile, scrie The Guardian. 

Ca să facă totuşi rost de bani, CVC şi-a înjumătăţit deţinerea la Formula One. Are acum circa 35 la sută din companie, dar păstrează controlul. Modul în care CVC Capital a pus mâna pe Formula One este subiectul unui scandal.

Şeful Formula One, Bernie Ecclestone, este acuzat că a oferit mită de 44 de milioane de dolari unui bancher din Germania pentru a facilita vânzarea acţiunilor la Formula One de către banca BayernLB către CVC Capital, acum şapte ani. Fondul de investiţii ar fi fost singurul de acord cu prelungirea mandatului lui Ecclestone la conducerea Marelui Circ. Ecclestone se apără şi spune că bancherul german l-ar fi şantajat.

Presa britanică susţine că autorităţile germane urmăresc, de fapt, încheierea unei înţelegeri cu boss-ul de la Formula One şi nu încarcerarea acestuia.

Octogenarul Bernie Ecclestone conduce Formula One cu o mână de fier, fără să-şi asigure o succesiune. Împreună cu familia sa are o avere estimată de revista Forbes la 3,8 miliarde de dolari.

Ecclestone mai are puţin peste 5 la sută din formula One, dar alte 8,5 procente sunt deţinute de o firmă a familiei sale. Anul trecut, compania care gestionează Marele Circ a fost evaluată la circa 9 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri