BUSINESS CLUB. Romgaz, în parteneriat cu George Soros

Data publicării:
11022013 20m 20romgaz 20soros-48877

Compania Romgaz și o firmă a miliardarului George Soros au închieat un parteneriat pentru a căuta gaze în Polonia. În urma acestei asocieri, prezența lui Soros poate da un impuls acelui proiect care stagnează.

Miliardarul George Soros a apărut în parteneriatul cu Romgaz în locul companiei Aurelian Oil&Gas, anunţă economica.net. San Leon, o firmă deţinută de miliardarul american prin fondul de investiţii Quantum Partners a preluat în întregime Aurelian Oil&Gas, în luna ianuarie anul acesta. Astfel, Romgaz ajunge partener cu San Leon în explorarea zăcământului Siekirki din Polonia, care ar putea avearezerve importante de gaze.

În acest parteneriat, Romgaz este minoritară, dar prin venirea companiei deţinute de Soros se pot face infuzii de capital care să grăbească proiectul care stagnează de mai mulţi ani.

Prima ieșire pe piața externă

Proiectul din Polonia a reprezentat prima ieşire a companiei Romgaz pe pieţele externe. S-a făcut în baza unui partneriat cu Aurelian Oil&Gas încheiat acum cinci ani prin care compania de stat a preluat participaţii minoritare în mai multe perimetre concesionate în diverse ţări de Aurelian Oil&Gas. Au fost afaceri care au ridicat semne de întrebare la vreme respectivă.

Aurelian Oil&Gas este o companie britanică, care era listată la bursă, dar numele său spune tot despre originea sa. A avut mai multe concesiuni în România, pe alocuri a descoperit şi gaze, dar a sfârşit prin a vinde tot ce avea. În urmă cu un an, oficialii companiei anunţau că vor să vândă acţiunile. Au ajuns la George Soros care acum se poate considera un magnat al gazelor în Polonia. În septembrie 2011, Soros a cumpărat Realm Energy companie care se ocupa de explorarea gazelor de şist în Polonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri