Chinezii de la Lenovo ar vrea să cumpere BlackBerry

Data publicării:
telefon mobil mfax 1

Deşi nu a reuşit să facă faţă concurenţei pe piaţa telefoanelor inteligente, BlackBerry are în continuare contracte importante cu guvernul Statelor Unite. BlackBerry rămâne principalul telefon de serviciu al funcţionarilor şi bugetarilor americani.

Ultimul lucru pe care şi-l doresc serviciile secrete şi politicienii de la Washington este ca aceste telefoane capabile să stocheze informaţii sensibile să fie produse de o companie chineză. Totuşi, din punct de vedere oficial, doar guvernul Canadei este cel poate bloca tranzacţia.

Potrivit legii canadiene, cumpărarea oricărei companii cu o valoare mai mare de 344 de milioane de dolari de către un investitor străin trebuie să primească mai întâi un aviz guvernamental. Iar în ciuda decăderii sale BlackBerry continuă să valoreze peste 4 miliarde de dolari.

Dacă va reuşi totuşi să cumpere BlackBerry, pentru Lenovo ar fi a doua mare achiziţie a unei companii nord-americane. În 2005 chinezii au cumpărat divizia de PC-uri a celor de la IBM. Iar achiziţia a fost una de bun augur, căci i-a ajutat pe cei de la Lenovo să ajungă pe locul doi mondial la vânzarea de calculatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri