Consecință Brexit. Cea mai mare bancă germană părăsește Londra. Active de sute de miliarde de euro ies din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
deutsche bank

Deutsche Bank ar putea transfera de la Londra la Frankfurt aproximativ trei sferturi din activele sale de 600 de miliarde de euro.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, şi-a extins planurile de transferare a unor active de sute de miliarde de euro de la Londra la Frankfurt, la presiunea autorităţilor de reglementare europene, legată de amploarea şi coplexitatea operaţiunilor sale din Marea Britanie după Brexit, relatează Financial Times.

Banca germană ar putea transfera în Germania aproximativ trei sferturi din activele de 600 de miliarde de euro. Acest transfer al activelor băncii germane, echivalent cu aproape jumătate din totalul activelor băncilor europene în Marea Britanie, ar fi o lovitură puternică pentru City of London, care a asistat deja la mutarea operaţiunilor unor bănci străine în Europa continentală, pe fondul incertitudinilor provocate de ieşirea Marii Britanii din UE, informează News.ro.

Banca Centrală Europeană a insistat ca Deutsche Bank să îşi repatrieze capitalul şi lichidităţile în Germania, pentru a respecta reglementările referitoare la filialele din terţe ţări, cum va deveni Marea Britanie după ieşirea din UE, în martie 2018.

Reprezentanţii Deutsche Bank şi ai BCE au refuzat să comenteze.
Banca germană nu a luat o decizie finală legată de mărimea activelor care vor fi transferate, dar a început deja să îşi restrângă operaţiunile din Marea Britanie. Aproape jumătate din activităţile de cliring au fost transferate la Frankfurt, iar banca înfiinţează un nou centru de brokeraj pentru tranzacţiile europene care aveau loc la Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri