O companie care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munţii Alpi, nominalizată la premiul pentru cele mai absurde transporturi

Data publicării:
alpi

O companie elveţiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munţii Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câştigarea unui premiu care este atribuit pentru cele mai absurde transporturi de către Alps Initiative, un ONG care luptă împotriva transporturilor nesustenabile pentru mediu, transmite DPA.

Deşi compania susţine că produsul său este benefic pentru plămâni, inimă şi potenţă, ONG-ul Alps Initiative a subliniat că livrarea de aer montan din Elveţia unor ţări precum Thailanda produce "infinit mai mult" dioxid de carbon decât simpla respirare a aerului local.

Al doilea produs nominalizat la câştigarea acestui premiu nedorit, ce va fi atribuit în urma unui vot pe Internet, este apa Voss îmbuteliată în Norvegia, care, după ce este transportată peste 1.500 de kilometri cu ajutorul navelor şi camioanelor, ajunge în supermarketuri în Elveţia.

Al treilea produs aflat în cursă este o şuncă fabricată din porcii crescuţi în Olanda, a căror carne este procesată în Italia după care este ambalată în Austria şi vândută în magazine din Elveţia.

Toate companiile menţionate şi-au apărat produsele. 

Sursa: Agerpres

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri