Philips a vândut divizia de electrocasnice. Noul proprietar va folosi numele Philips încă 15 ani

Data actualizării: Data publicării:
sediu philips
Philips a vândut divizia de electrocasnice. FOTO: philips.com

Grupul olandez Royal Philips NV vinde divizia de electrocasnice, o decizie care reprezintă ieșirea completă de pe pieţele care nu au legătură cu echipamentele medicale.

Compania se va concentra, astfel, doar pe echipamentele medicale, transmite Reuters.

Royal Philips NV vinde divizia de electrocasnice către Hillhouse Capital, o firmă globală de investiţii, tranzacţia fiind evaluată la aproximativ 3,70 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Divizia de electrocasnice va plăti aproximativ 700 de milioane de euro pentru a putea folosi sigla Philips timp de 15 ani.

Philips se aşteaptă să primească venituri în numerar de aproximativ trei miliarde de euro când va fi finalizată tranzacţia, în trimestrul trei din 2021.  

Divizia, activă în peste 100 de ţări şi cu aproximativ 7.000 de angajaţi, care produce cafetiere, purificatoare de aer şi alte produse, a generat anul trecut vânzări de 2,20 miliarde de euro.

Anterior, compania şi-a vândut operaţiunile din domeniul electronicelor de consum, precum televizoare sau playere DVD, precum şi divizia care producea corpuri de iluminat. Istoria companiei Philips a început în 1891 când fraţii Frederik şi Gerard Philips au înfiinţat o societate care producea becuri de iluminat la Eindhoven. 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri