Schema de ajutor pentru industria materialelor de construcții din România va fi aprobată în Guvern săptămâna viitoare

Data publicării:
muncitor care se uita la un santier de constructii la apus
Muncitori în construcții. Foto: Guliver/ Getty Images

Guvernul va aproba în şedinţa de săptămâna viitoare o schemă de susţinere pentru industria materialelor de construcţii, printr-un act normativ care va fi analizat joi, de Executiv, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 

„Pe ordinea de zi avem încă o prioritate a Guvernului, deja anunţată introdusă în prima lectură, vorbim despre schema de susţinere pentru industria materialelor de construcţii. Susţinem producţia internă ca să fim siguri că la şantierele de autostrăzi şi la toate celelalte mari obiective aflate în desfăşurare vom avea o materie primă constantă la preţuri corecte. În acest moment, România importă jumătate din materia primă folosită în obiectivele publice. Este evident că trebuie să venim cu anumite soluţii, mai ales că aceste materiale de construcţii sunt furnizate constructorilor după trei sau şase luni”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, conform Agerpres. 

Premierul a accentuat că prin această măsură ritmul implementării investiţiilor ar urma să crească, precizând că vineri va avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din domeniu. 

„Mâine, voi avea cu alţi miniştri o întâlnire cu marii actori din domeniu. Vom vedea dacă dânşii vor veni cu anumite modificări sau adăugări la această ordonanţă. Şi săptămâna viitoare va fi aprobată în şedinţa de guvern”, a declarat Ciolacu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri