Sari la conținut

Vânzarea Sidex merge înainte. Arcelor Mittal primește undă verde

Arcelor Mittal poate achiziţiona Combinatul Ilva, din Italia, după ce a primit aprobarea Comisiei Europene, în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

Comisia Europeană a acordat permisiunea pentru o propunere de achiziție a Ilva S.p.A. de către AM Investco Italy SRL – companie deținută de ArcelorMittal, potrivit unui comunicat de presă al companiei care deține Sidex Galați, informează News.ro.

Aprobarea Comisiei Europene vine în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia. Printre acestea se găsește și uzina siderurgică gălățeană.

"Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând", se mai spune în comunicat.

Grupul ArcelorMittal a anunţat, pe 13 aprilie, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia.

Pe aceeași temă