Vânzarea Sidex merge înainte. Arcelor Mittal primește undă verde

Data actualizării: Data publicării:
sidex sidex

Arcelor Mittal poate achiziţiona Combinatul Ilva, din Italia, după ce a primit aprobarea Comisiei Europene, în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

Comisia Europeană a acordat permisiunea pentru o propunere de achiziție a Ilva S.p.A. de către AM Investco Italy SRL – companie deținută de ArcelorMittal, potrivit unui comunicat de presă al companiei care deține Sidex Galați, informează News.ro.

Aprobarea Comisiei Europene vine în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia. Printre acestea se găsește și uzina siderurgică gălățeană.

"Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând", se mai spune în comunicat.

Grupul ArcelorMittal a anunţat, pe 13 aprilie, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri