Alimente cu dublu standard: Banii înapoi pentru clienți

Data actualizării: Data publicării:
standard

Uniunea Europeană vrea să sancționeze producătorii care practică dublul standard în ceea ce privește alimentele, vânzând în unele țări ale uniunii produse de calitate inferioară.

În curând, clienții ar putea fi despăgubiți dacă se dovește că produsele vândute în magazine nu respectă aceleași standarde ale calității la fel ca în restul Europei.

Uniunea Europeană vrea să înăsprească regulile și vine cu sancțiuni pentru producători. În primul rând europarlamentarii iau în calcul definirea unui așa-numit produs de referință de la care să se poată măsura așteptările consumatorilor.

De asemenea, vor să înfiinţeze o direcţie care să verifice dacă producătorii urmăresc compoziția rețetei în cazurile în care apare o suspiciune de dublă calitate.

Europarlamentarii propun ca numele producătorilor care comercializează produse de calitate diferită în estul şi vestul Europei să fie făcute publice.

La noi s-au făcut teste privind dublul standard anul trecut. Din cele 29 de probe analizate, la nouă dintre ele verificările au arătat diferențe de compoziţie, grăsime și gramaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri