Poliția Locală Constanța dă un „avertisment puternic și ferm” după ce a confiscat 273 legături de verdeață

Data publicării:
legume fb

De 87 de kilograme de legume-fructe, 273 legături de verdeață, 6 litri de băuturi alcoolice și 73 articole de îmbrăcăminte confiscate a fost nevoie ca Poliția Locală Constanța să emită „un avertisment puternic, dar deosebit de ferm” celor care vor să mai vândă în piețe fără bon fiscal.

Poliția Locală Constanța a publicat vineri rezultatul unei „acțiuni tematice” pentru combaterea comerțului stradal neautorizat din piețele Tomis 3 și Grivița, acțiune în urma căreia au fost confiscate mai multe produse alimentare dar și „73 articole de îmbrăcăminte”.

Au fost date amenzi în valoare de 7.500 de lei.

„În perioada 18-19 octombrie 2018, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a organizat și desfășurat o acțiune tematică pentru combaterea comerțului stradal neautorizat realizat în piețele agroalimentare constănțene Tomis 3 și Grivița, precum și pentru asigurarea unui climat public civilizat.

În cadrul acțiunii s-au desfășurat următoarele operațiuni:

-s-au aplicat 23 amenzi contravenționale în valoare totală de 7.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii nr. 61/1991 R  pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța;

-au fost confiscate 87 de kilograme de legume-fructe, 273 legături de verdeață, 6 litri de băuturi alcoolice și 73 articole de îmbrăcăminte;

-au fost legitimate mai multe persoane, iar 5 dintre ele au fost conduse la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea identificării și luării măsurilor legale privind exercitarea unor acte de comerț ilicit”, arată Poliția Locală Constanța, într-un comunicat.

„Pe această cale lansăm un avertisment puternic, dar deosebit de ferm, cu privire la toți cei care abordează practici comerciale în această manieră că reacția Directiei Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală si extrem de riguroasă.

Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgență.

Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.

Acţiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și în alte zone”, se precizează în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri