Dacian Cioloș: Reușim să ne menținem în ținta de deficit de sub 3%

Data publicării:
dacian ciolos sedintaguvern 2111 gov ro

Dacian Cioloș / FOTO: gov.ro 

„În calculele noastre, reușim să ne menținem în ținta de deficit de sub 3%”, a precizat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

„Nu mă surprinde deloc (promulgarea legii de către președinte — n.r), am avut o discuție cu dânsul (Klaus Iohannis — n.r.) ieri (luni - n.r.) și legat de acest subiect și i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus și această creștere de 10% și, după calculele noastre, putem rămâne în ținta de deficit de 3% cu această creștere. (...) N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiții unde am rezervat fonduri atât la Ministerul Dezvoltării, cât și la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbția fondurilor europene ca să avem și investiții așa cum ne-am propus", a spus premierul Dacian Cioloș, marți seara, citat de Agerpres.

Duminică, premierul afirma că intenționează să păstreze în buget măsurile din Codul fiscal, dar și, în măsura în care va fi posibil, creșterile salariale, arătând că în privința majorării de 10% trebuie așteptată promulgarea astfel încât deficitul bugetar să nu depășească 3%.

„Asta intenționăm să păstrăm în buget: atât măsurile din Codul fiscal, care ni se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creștere economică, una din cele mai importante din UE și e important, ca și în această perioadă de tranziție, să spun — sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România. Deci, de aceea, sunt foarte multe măsuri care știu că sunt bune, sectorul economic le apreciază, în Codul fiscal, deci avem intenția să le menținem, să le aplicăm. La fel, creșterile salariale sunt necesare, în multe domenii. După părerea mea, sunt necesare și creșterile salariale, dar și reforme în sectorul respectiv. Oricum, intenția noastră este, în măsura în care va fi posibil, să păstrăm aceste creșteri salariale, care au fost decise deja de Parlament și legile promulgate", a precizat el, la Digi24.

Dacian Cioloș a adăugat că deficitul bugetar poate fi împins până la 3% și că aceste creșteri salariale trebuie să fie însoțite și de un pachet de investiții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri