După ce și-a vândut acțiunile Apple, un bărbat a aflat că a pierdut o avere de 6 milioane de dolari

Data publicării:
logo apple pe o cladire
Un bărbat a făcut o greșeală de 6 milioane de dolari atunci când a decis să-și vândă acțiunile Apple FOTO: Shutterstock

Un bărbat, fost consultant în management devenit între timp critic de jazz, a făcut o greșeală de 6 milioane de dolari atunci când a decis să-și vândă acțiunile Apple, adică acum aproximativ 25 de ani.

Ted Gioia a investit pentru prima dată în companie pentru că îi utiliza produsele, a spus chiar el pentru Markets Insider. În timp ce studia pentru un MBA la Stanford, în anii 1980, a acceptat un job la Boston Consulting Group și a primit un computer desktop Apple II la angajare.

Oamenii ar râde acum de acel computer, dar atunci era de senzație. Mi-am scris a doua carte la un computer Apple. Anterior folosisem o mașină de scris”, a povestit bărbatul.

Gioia a achiziționat 300 de acțiuni Apple, iar în 1997 a decis să le vândă. În anii 1980, o acțiune valora 22 de dolari, acum - 191 de dolari. Tot atunci, cofondatorul Steve Jobs tocmai se întorsese la Apple, după ce fusese concediat în 1985.

„Dacă nu aș fi vândut, acele 300 de acțiuni s-ar fi transformat astăzi în 33.600 de acțiuni. La prețul acțiunilor de astăzi, investiția mea ar valora 6,4 milioane de dolari, adică de aproximativ 700 de ori mai mult decât suma cu care le-am vândut”, a spus el într-o postare pe X.

Postarea lui Gioia sugerează că a vândut acțiunile cu aproximativ 9.100 de dolari, pierzând un profit de aproximativ 70.000%.

„Probabil ar fi trebuit să cumpăr acele acțiuni înapoi când Jobs s-a întors la Apple. Dar am cumpărat alte acțiuni și am făcut ceva profit, dar incomparabil cu cel pe care l-aș fi avut dacă îmi păstram investiția inițială”, a declarat el pentru sursa citată.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri