Virgil Popescu: Lucrăm cu partenerii americani pentru a întări securitatea energetică a ţării

Data publicării:
virgil popescu
Foto: Virgil Popescu/ Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut luni, la Praga, discuţii cu David M. Turk, secretar adjunct în Departamentul de Energie al SUA, despre dezvoltarea programului nuclear civil al României, dar și despre diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale. Potrivit ministrului, parteneriatul României cu Statele Unite ale Americii pe domeniul energiei este unul solid şi lucrăm împreună pentru a întări securitatea energetică a ţării noastre.

„Astăzi mă aflu la Praga unde am avut o întâlnire de lucru cu David M. Turk, secretar adjunct în Departamentul de Energie al SUA, în marja participării la lucrările grupului pe energie nucleară organizat in cadrul Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC). Am avut discuţii punctuale pe direcţiile ce le urmărim pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României dar şi pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale. David M. Turk are o experienţă vastă în domeniul energiei, având în vedere că a fost şi director executiv adjunct al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA)”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.

Potrivit acestuia, parteneriatul dintre România şi Statele Unite pe domeniul energiei este unul solid.

„Împărtăşim opinii comune privind rolul energiei nucleare în procesul de decarbonare, asigurând în acelaşi timp securitatea energetică. Parteneriatul România – SUA pe domeniul energiei este unul solid şi lucrăm împreună cu partenerii americani pentru a întări securitatea energetică a ţării noastre, cu accent pe creşterea surselor de producere a energiei, diversificarea acestora şi integrarea lor în noul model de sistem energetic care să facă faţă provocărilor actuale”, a completat ministrul Energiei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri