Gautam Adani a pierdut titlul de cel mai bogat om din Asia. Acţiunile sale s-au prăbuşit la bursă

Data publicării:
Omul de afaceri Gautam Adani vorbeşte la o conferinţă.
Gautam Adani a ajuns de pe locul 3 pe locul 10 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii. Foto: Profimedia Images

Omul de afaceri Gautam Adani din India a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din Asia, după ce capitalizarea bursieră a conglomeratului său a scăzut la 74 miliarde de dolari, în urma unui raport privind vânzările în lipsă, informeză Agerpres.

Un raport publicat săptămâna trecută de Hindenburg Research susţinea că acest concern a folosit inadecvat paradisurile fiscale, existând de asemenea temeri privind datoria sa ridicată şi capitalizarea bursieră a şapte companii listate Adani.

Grupul Adani Group a dezminţit acuzaţiile, spunând că sunt nefondate şi că a publicat întotdeauna informaţiile necesare pentru autorităţile de reglementare.

În urma declinului de miercuri al acţiunilor, Gautam Adani a căzut pe locul 10 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 84,1 miliarde de dolari. Înaintea apariţiei raportului Hindenburg, Adani era pe locul trei.

Adani Total Gas, o societate mixtă între compania energetică franceză Total şi Adani Group, a avut cel mai mult de suferit în urma raportului privind vânzările în lipsă, pierzând aproximativ 27 miliarde de dolari.

Gautam Adani are afaceri în mai multe domenii, gestionând porturi şi aeroporturi private, precum şi companii în extracţia minieră şi fabricarea cimentului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri