Grindina a distrus culturile de pepeni. Pe piaţă se găseşte doar marfă de import

Data publicării:
pepeni-verzi

În pieţe se găsesc de câteva zile pepeni la 2 lei kilogramul. Vedetele tarabelor, pepenii de Dăbuleni, încă întârzie să-şi facă apariţia. Explicaţia e simplă: vremea a fost vitregă anul acesta. 

Soarele nu a strălucit suficient în ultima lună şi, colac peste pupăză, o ploaie cu grindină a lovit culturile chiar în urmă cu două săptămâni.

Agricultorii se plâng că nu se vor alege cu nimic din munca lor. „Sunt vrejurile făcute praf. Nu a mai rămas nimic, nimic. S-a terminat totul”, spune Anca Victor, o cultivatoare de pepeni.

Nu este singurul producător care şi-a văzut munca distrusă. Iulian Logofătu a plantat lubeniţe pe un hectar şi jumătate, o investiţie de 20.000 de lei. Acum, şansele să-şi recupereze banii s-au redus la zero.

„Investeşti în 2-3 hectare, investeşti 400-500 de milioane, şi a venit un timp ca ăsta şi şi-a luat jumătate din ele sau mai mult. Ce ai facut? Ai rămas dator vândut. Cu ce plăteşti banca? Vine îţi ia casa, îţi ia maşina, iţi ia tot ce ai. Aşa că nu prea se merită”, crede Iulian Logofătu.

Producătorii care au reuşit să mai salveze câte ceva din culturi spun că va mai dura încă două săptămâni până când faimoasele lubeniţe vor ajunge în pieţele din toată ţara.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri