Oferte avantajoase la Târgul Naţional Imobiliar. Cele mai căutate: apartamentele cu două sau trei camere

Data publicării:
bloc apartamente case imobiliar rezidential sursa foto digi24

Cei care vor să îşi cumpere o casă au parte de oferte avantajoase din partea a 85 de companii care şi-au prezentat sâmbătă construcţiile în cadrul Târgului Naţional Imobiliar, la Palatul Parlamentului. Cele mai mici preţuri pornesc de la 17.500 de euro, iar cele mai mari ajung la câteva sute de mii de euro.

Vizitatorii s-au interesat în special de apartamentele cu două sau trei camere, pentru că acestea pot fi cumpărate mai uşor prin programul Prima Casă, iar preţurile au scăzut. În locul unei garsoniere cu o suprafaţă mai mică, cei interesaţi pot adăuga 2-3000 de euro pentru a obţine un apartament cu o suprafaţă mai generoasă, de două camere.

La Târgul Naţional Imobiliar sunt prezenţi şi lichidatorii proiectelor imobiliare intrate în faliment în anii de criză, care au început să scoată la vânzare vile, pentru a mai recupera din pierderi. Unele dintre aceste locuinţe pot fi cumpărate acum chiar şi la o treime din banii ceruţi de dezvoltator, în anii de glorie ai pieţei imobiliare.

Preţurile locuinţelor s-au redus în luna septembrie cu 5,4%, comparativ cu aceeaşi lună din 2012. Oraşul Ploieşti este pe primul loc în clasamentul ieftinirilor. Aici, preţul a coborât de la 870 de euro pe metru pătrat la sub 820 de euro pe metru pătrat, adică cu 6,3% mai puţin.

Scăderi importante de preţuri au fost înregistrate şi în Bucureşti. Locuinţele se vând, în medie, cu 1060 de euro pe metru pătrat, preţ cu aproape 6% mai mic decât în urmă cu un an.

Singurul oraş care face excepţie de la regula scăderilor de preţ este Timişoara. Acolo, preţurile au crescut cu aproape trei procente.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri