Oltchim a intrat în insolvență. Lider sindical: „Nu vorbim încă de disponibilizări”

Data publicării:
3001cernev-46682

Actualizare 14.00.O dată cu intrarea combinatului în insolvență, crește și incertitudinea salariaților de a-și mai păstra locurile de muncă. Și asta deoarece de la insolvență la faliment este doar un pas. Angajații se tem că își vor pierde locurile de muncă, dar, cu toate acestea, speră să primească măcar salariile compensatorii.

Așteptăm ca pașii următori să fie de bun augur pentru Oltchim. În următoarele 60 de zile se va face un plan de reorganizare și restructurare împreună cu administratorul judiciar. Noi sperăm să rămână cât mai mulți din angajații noștri. În acest moment, există 3.313 salariați, dintre care 2.700 e platforma Râmnicu Vâlcea, restul pe platforma Pitești. Nu vorbim încă de disponibilizări. Se vor face analize pe centre de profit, vor fi unele activități care vor fi externalizate”, a declarat la Digi24 liderul de sindicat al Oltchim, Corneliu Cernev.

Acesta consideră că unul din avantajele intrării în insolvență este faptul că nu mai sunt blocate conturile companiei, în acest fel, creditorii nu vor mai putea bloca activitatea Oltchimului.

_________________________

Corneliu Cernev, liderul de sindicat de la „Victoria”, a insistat în tot acest timp ca insolvența să fie urmată de un memorandum din partea Guvernului, în care să primească garanții că se va face și cu o infuzie de capital. Este vorba de 45 de milioane de euro. 20 de milioane ar trebui să vină din partea statului, iar restul de la bănci.

După ce insolvența va fi declarată astăzi, administratorii judiciari provizorii vor începere procesul de reorganizare la Oltchim, ceea ce va însemna și restructurări de personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri