Asociația Pro Infrastructura prezintă harta calității drumurilor din România

Doru Cireaşă Data actualizării: Data publicării:
dn 73

Automobiliștii care vor să știe starea tehnică a unui drum au la dispoziție o hartă a calității șoselelor naționale, realizată pe membrii Asociației Pro Infrastructura.

Harta prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro prezintă starea șoselelor naționale din România, împărțită pe mai multe clase, anume „excelent”, „bun”, „mediocru/peticit”, „rău”, „extrem de rău”, „în lucru” și „calitate necunoscută”. Este prezentat și un tabel în care apare evoluția principalelor drumuri naționale în ultimii ani.

Documentul detaliat este disponibil aici

Harta a fost realizată de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro și construim-românia având un ”caracter subiectiv”, după cum spun autorii acesteia.

Automobiliștii au o imagine de ansamblu a unui drum național, dar există posibilitatea ca, punctual, în anumite zone, drumul în cauză să fie mult mai prost sau mai bun decât apare pe hartă.

Spre exemplu DN 73, drumul turistic Câmpulung - Râșnov-Bran, figurează ca drum mediocru/excelent, în condițiile în care sectorul acestuia din Argeș este plin de gropi șleauri, asfalt vălurit, acostamente căzute. „DN73 Râșnov - Câmpulung: rău, denivelari și gropi. Relieful e hardcore”, spune un utilizator al forumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri