Cele două soluţii pentru traficul infernal din sudul litoralului

Data publicării:
masini aglomeratie

Traficul infernal de la Agigea, Eforie sau Tuzla ar putea rămâne doar o amintire urâtă. După ani de nervi în trafic, autorităţile s-au gândit să vină în ajutorul turiştilor care vin în sudul litoralului. Vor să transforme drumuri din județ în rute ocolitoare pentru DN39.

Eforie Nord, ora 08:30. Unul dintre momentele cele mai aglomerate ale zilei, indiferent că vorbim de mijlocul săptămânii sau weekend. Coloanele se întind zilnic pe cel puțin un kilometru, spre exasperarea șoferilor.

Autorităţile şi-au arătat deja intenţia de a reabilita două rute ocolitoare spre sudul litoralului.

Prima variantă ar presupune un tronson de 25 de km, ce traversează trei localități din județ. Va trece prin Techirghiol și Moșneni. În prezent, cele două localități sunt legate de un drum de pământ, care niciodată nu a fost reabilitat și care va trebui să fie refăcut de la zero.

A doua variantă, de 54 de kilometri, arată ceva mai bine, drumurile sunt asfaltate, dar sunt alte probleme

Lucian Lungoci, administrator special la RAJDP Constanța: „Sunt niște probleme cu pânza freatică în acea zonă, la suprafață perne de apă, izvoare, va fi nevoie de o expertiză tehnică, o expertiză geo, care să ne arate situația exactă a terenului”.

Consiliul Județean Constanța nu a estimat momentan cât va cheltui pentru reabilitarea drumurilor care vor decongestiona traficul de pe litoral. Speră totuși ca în toamnă să aibă gata planul de execuție.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța: „Eu sper că până anul viitor, una din variante să fie practicabile și de la anul, din 2019, turiștii să aibă de ales pe unde o pot lua”.

În vârf de sezon, soferii au străbătut distanța de 12 km dintre Agigea și Tuzla în aproximativ trei ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri