Galerie Foto Cum arată acum lotul 2 al autostrăzii Alba Iulia-Aiud. Imaginile care pun la îndoială că va fi dat în circulație până la finalul anului

Data actualizării: Data publicării:
santierul de pe lotul 2 autostrada alba iulia-aiud
Filmare aeriană realizată pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Alba Iulia-Aiud. FOTO: captura Youtube

O filmare aeriană realizată joi pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Alba Iulia-Aiud, arată o încetinire a ritmului lucrărilor, susține Asociația Pro Infrastructura, care face referire la problemele financiare ale constructorului.

Reprezentanții API au fost joi pe lotul 2 al autostrăzii A10, Alba Iulia – Aiud.

"Concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână", spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Filmare aeriană realizată pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Alba Iulia-Aiud. FOTO: captura Youtube
Filmare aeriană realizată pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Alba Iulia-Aiud. FOTO: captura Youtube

Ei mai susțin că, potrivit informațiilor obținute la fața locului, de vină pentru întârzierile de pe șantierul autostrăzii ar fi problemele financiare ale constructorului.

"De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km.

În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârșitul anului 2021 este tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat", este concluzia celor de la Pro Infrastructura.

Stadiul fizic al șantierului se apropie de 80%, iar data de predare este 25 iunie, anul acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri