Primul lot din autostrada Sibiu - Pitești are constructor. Când pot începe lucrările

Data publicării:
autostrada lucrari agerpres

Compania de Drumuri a anunțat miercuri câștigătorul licitației celor 13,17 km ai Secțiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Aceștia sunt austriecii de la Porr cu aproape 613 milioane lei, fără TVA.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Constructorul are la dispoziție 12 luni de proiectare și 3 ani de execuție, asumându-și o garanție a lucrărilor de 10 ani, potrivit Asociației Pro Infrastructura.

„Desemnarea celor de la Porr este o veste bună, compania demonstrând pe șantierele din trecut seriozitate și putere de mobilizare. În plus, momentan nu sunt implicați în multe proiecte, putând să se concentreze pe această investiție”, spun reprezentanții acesteia.

Nu sunt însă excluse suprizele. „Licitația a fost lansată în 11.07.2017, ofertele fiind depuse în 26.10.2017 și de atunci CNAIR se chinuie să le evalueze. Unele au fost descalificate, dar altele sunt încă în cursă și este posibil să avem contestații”.
Acordul de mediu a fost emis, însă pentru a fi semnat contractul, mai trebuie ca guvernul să adopte prin HG indicatorii tehnico-economici. Toate acestea pot întârzia cu luni de zile momentul începerii lucrărilor la autostradă, opinează API.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri