Stâlpi renegați de toată lumea, în drum de cinci ani

Data actualizării: Data publicării:
stalpi

De cinci ani, doi stâlpi stau în mijlocul unei şosele din Caracal. Erau iniţial pe trotuar, dar drumul a fost lărgit iar din 2013 şi până acum Primăria şi furnizorul de electricitate nu au reuşit să stabilească cine trebuie să-i mute.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Aproximativ un metru din bandă este ocupat de cei doi stâlpi. Astfel că şoferii care trec prin această zonă sunt nevoiţi să folosească banda a doua, deşi aici este linie continuă.

De mai bine de cinci ani, şoferii care trec pe strada Cuza Voda din Caracal dau piept cu cei doi stâlpi lasaţi în drum, la doi paşi de o intersecție.

Șofer: Sunt lăsaţi aşa, normal că sunt periculoşi. Intră şi copii, şi cu căruţele, şi cu maşinile. Dacă nu ia nicio atitudine nimeni.
Reporter: Trebuie să îi ocoliţi de fiecare dată?
Șofer: De fiecare dată şi mai e şi trecere de pietoni.

Șofer: Destul de periculoşi. Trebuie făcut ceva cu ei.
Reporter: Vi se pare normal să fie lăsaţi aşa pe stradă?
Șofer: Nu, nici pe departe.
Reporter: Este un pericol pentru şoferi?
Șofer: Sigur că da.

Localnic: Mă nene, neglijenţă, foarte mare neglijenţă. Şi lipsă de răspundere.
Reporter: Cum vi se pare situaţia?
Localnic: Foarte anormal.

Autorităţile locale dau vina pe societatea de distribuție a energiei electrice, care, după reabilitarea străzii, nu a mutat stâlpii.

Octavian Stănescu, viceprimar Caracal: Din păcate o relocare a stâlpilor de electricitate e mai grea decât o hotărâre de Guvern. În 2013 se aflau pe trotuar şi s-a asfalat această stradă. S-au pus borduri şi urmau să fie relocaţi. Acum ce să vă spun, o să reluăm procedurile de relocare.

Reprezentanții firmei de distribuţie a energiei electrice susţin ca stâlpii nu le aparțin.

Ramona Nicola, purtător de cuvânt CEZ: Nu se află în circuitul pentru distribuţia energiei electrice. Totodată, menţionăm că operatorul de distribuţie Oltenia nu a primit o solicitare oficială pentru mutarea stâlpilor în cauză.

Stâlpii renegaţi de toată lumea rămân pe stradă, aşa cum se întâmplă de altfel de cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri