VIDEO. Primul tramvai nou, dintre cele 100 care vor circula în București, a ajuns în Capitală și intră în probe

Data actualizării: Data publicării:
tramvai
Primul tramvai nou, dintre cele 100 care vor circula în București, a ajuns în Capitală și intră în probe. Foto: Captură video

Aer condiționat, Wi-Fi și prize pentru a-ți încărca telefonul mobil. Sunt doar câteva din dotările noilor tramvaie care vor circula în Capitală. Primul a ajuns deja și va intra în probe. Restul de 99 vor fi livrate treptat. Primele garnituri vor circula pe linia 41, care leagă cartierul Drumul Taberei de Nordul Bucureștiului. Abia din septembrie, însă, după ce se vor termina lucrările și la peroane, care trebuie mărite.

Acesta este doar primul din cele 100 de tramvaie produse la Arad care vor circula în Capitală. În următoarele două săptămâni va merge fără călători.

Adrian Criț - directorul STB: Acest depou, după 48 de ani, primește tramvaie moderne. E adevărat că sunt în tranzit, pentru că locația va fi depoul Alexandria. Tramvaiele vor circula pe linia 41. Sunt cu o capacitate sporită de transport. Numărul de călători e mai mare cu circa 20%. Călătorii au acces la aer condiționat, podeaua coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități, Wi-Fi, sistem de încărcare a telefoanelor.

 Nicușor Dan - primarul Capitalei: Cele 100 de tramvaie sunt luate pe fonduri europene, aproximativ 200 milioane de euro. În București, din 1989 până azi, au fost aduse 17 tramvaie noi.

Peroanele de pe linia 41, prima pe care vor fi introduse noile tramvaie, sunt, însă, prea mici.

Silvian Trandafir - jurnalist Digi24: Peroanele de pe lina 41 sunt construite special pentru acest timp de tramvaie care au o lungime maximă de 27 de metri, noile tramvaie vor avea 36 de metri, ceea ce înseamnă că și peroanele trebuie să fie modernizate.

La unele s-au făcut deja lucrări, la altele se va interveni acum. Primăria a alocat aproximativ 8,6 milioane de lei pentru ca peroanele din 7 stații să fie modificate.

Adrian Criț - directorul STB: Costul e de 60 mii euro pe peron. 

Călătorii abia așteaptă noile garnituri.

-Cam lasă de dorit că este foarte cald și e foarte multă lume.

-Ce ar fi cel mai bine să aibă un tramvai nou?

-Aer condiționat.

Cel mai probabil, însă, abia din septembrie vor fi puse în circulație noile garnituri. Ulterior, pe măsură ce vor fi livrate, garnituri noi vor fi introduse și pe alte linii.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri