Un nou raport al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii se lansează luni

Data publicării:
agricultura-1

Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România îşi lansează raportul la Cotroceni luni, ora 16:00, în prezenţa preşedintelui României, urmând ca documentul să fie pus în dezbatere publică timp de 30 de zile, iar apoi să devină strategie de domeniu până în 2030.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, raportul este „munca de aproape trei ani a peste 20 de oameni dedicaţi agriculturii”.

Comisia a fost reactivată în aprilie 2013 de şeful statului, înfiinţată fiind tot de el în iulie 2009, când a fost condusă de Dacian Cioloş, actualul comisar european pentru Agricultură.

Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care făceau parte cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, era elaborarea unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile Educaţie sau Sănătate.

Potrivit unui comunicat din aprilie al Administraţiei Prezidenţiale, „Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri