Actrița spaniolă de 68 de ani care a apelat la o mamă surogat spune că, de fapt, copilul e al fiului ei care a murit de cancer

Data publicării:
ana obregon in rochie de seara pozeaza cu o mana pe sold
Actrița spaniolă Ana Obregón, în vârstă de 68 de ani, a fost criticată dur după ce a dezvăluit că are o fetiță născută din mamă surogat în SUA. Foto: Profimedia

La o săptămână după ce actrița spaniolă Ana Obregón, în vârstă de 68 de ani, a șocat Spania spunând că a apelat la o mamă surogat în SUA, ea a dezvăluit acum că fetița este de fapt a fiului ei, care a murit de cancer, relatează BBC.

„Această fată nu este fiica mea, ea este nepoata mea”, a ndeclarat ea pentru revista ¡Hola!.

Deși practica mamelor surogat este ilegală în Spania, adoptarea unui copil născut în străinătate este legală.

Fiul lui Obregón a murit de cancer la 27 de ani.

„Aceasta a fost ultima dorință a lui Aless, să aducă pe lume un copil al lui”, a spus ea. Actrița a adăugat că a avut o discuție pe acest subiect cu fiul ei cu o săptămână înainte de moartea lui.

Înainte de moartea lui Aless Lequio, în 2020, i-a fost recoltat lichid seminal, care a fost apoi depozitat și congelat la New York. Mama surogat este o femeie de origine cubaneză care locuiește în Florida.

Dezvăluirea inițială a Anei Obregón că a plătit pentru o mamă surogat în SUA a stârnit furia miniștrilor spanioli și a stârnit o dezbatere națională.

Ministrul egalității, Irene Montero, a condamnat această practică drept „o formă de violență împotriva femeilor”.

Ministrul Educației, Pilar Alegría, a declarat: „Nu este vorba despre mame surogat, ci despre închirierea unui uter care, după cum știm, este o practică ilegală în Spania”.

„Corpurile femeilor nu ar trebui nici cumpărate, nici închiriate pentru a satisface dorințele nimănui”, a declarat ministrul Felix Bolaños.

Dar actrița, renumită pentru rolurile sale în seriale de televiziune, spune că discuția este „absurdă” și că maternitatea surogat este o formă de reproducere asistată care este legală în mare parte a lumii.

Bebelușul, pe nume Ana Sandra, va fi înregistrat la consulatul spaniol înainte de a fi adus de bunica sa la Madrid, explică Ana Obregón. Actrița nu exclude ca, în viitor, nepoata sa să mai aibă un frate sau o soră.

Din punct de vedere etic, adopția de către o bunică ar putea deveni o problemă conform codului civil al Spaniei, deoarece în conformitate cu articolul 175, spaniolii nu au dreptul să adopte „un descendent”. Totuși, Ana Obregón precizează că legal este mama fetiței, chiar dacă biologic este bunica ei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri