Sari la conținut

Al doilea suspect reţinut pentru atentatele din Spania a fost eliberat

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a ordonat eliberarea condiţionată a unui suspect în atacurile teroriste de săptămâna trecută, soldate cu 15 morţi, relatează News.ro.

Proprietarul unui internet café, Sahl El Karib, a fost unul dintre cei patru suspecţi aretaţi în urma atentatelor de la Barcelona şi Cambrils. El este a doua persoană eliberată.

El va trebui, însă, să îşi pedea paşaportul şi să se prezinte săptămânal la poliție. El Karib conducea un internet cafe din oraşul spaniol Ripoll, de unde erau originari majoritatea membrilor celule teroriste vinovate pentru atacuri.

Judecătorul Fernando Andreu a cerut inițial ca bărbatul să rămână în custodia poliţiei, pentru continuarea anchetei privind posibilul său rol în atacuri. Anterior, Mohammed Aalla, proprietarul automobilului Audi folosit în atacul de la Cambrils, a fost lăsat în libertate sub control judiciar, deoarece acuzaţiile care-l vizau sunt slabe.

Doi dintre supravieţuitorii celulei, căreia poliţia i-a atribuit pregătirea unor atentate, Mohamed Houli Chemlal, în vârstă de 20 de ani, rănit în explozie, şi Driss Oukabir, în vârstă de 27 de ani, au fost inculpaţi marţi de ”asasinate teroriste”.

Alţi opt au murit, doi în explozie, ceilalţi după ce au masacrat 15 persoane în total, joi şi vineri.