Al doilea transport militar SUA, cu 80 de tone de arme, a ajuns duminică seară în Ucraina

Data publicării:
incarcatura militara sua pe aeroport ucraina
Transport cu ajutor militar american. Foto: Twitter

Ucraina a primit al doilea transport de armament din Statele Unite, ca parte a unui ajutor defensiv în valoare totală de 200 de milioane de dolari promis de Washington, a anunțat duminică seară ministrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov.

„Al doilea avion la Kiev! Peste 80 de tone de arme pentru a întări capacităţile de apărare ale Ucrainei de la prietenii noştri din SUA! Şi acesta nu este sfârşitul", a scris Oleksii Reznikov pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta este al doilea transport de armamanet, după ce sâmbătă în Ucraina a aterizat un avion încărcat cu 90 de tone de „ajutor letal” din Statele Unite, după cum a precizat Ambasada SUA la Kiev.

Washingtonul a declarat că va continua să sprijine Ucraina pe fondul preocupărilor regimului de la Kiev şi ale aliaţilor săi occidentali cu privire la trupele ruse masate la graniţa sa. Rusia neagă că planifică o ofensivă militară.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri