Video Alexander Lukașenko ar fi grav bolnav. A fost internat și suferă de probleme cardiace, scrie presa din Belarus

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukașenko la o conferinta
Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului Foto: Profimedia Images

Președintele Alexander Lukașenko, în vârstă de 68 de ani, s-a internat într-un spital de lângă Minsk, potrivit publicației belaruse Euroradio și a proiectului de monitorizare Belarusian Hajun, citate de Kyiv Independent. Lukașenko a ajuns la spital, sâmbătă, în jurul orei 19:00, timp în care accesul la clinică a fost închis, iar drumurile către aceasta au fost păzite de forțe înarmate.

Jurnaliștii scriu că ar fi vorba de probleme cardiace și endocrinologice. Toate zvonurile sunt alimentate de lipsa lui Lukașenko de la o ceremonie militară organizată în această dimineață la Minsk.

Pe 9 mai, președintele a asistat la parada din Piața Roșie, dar a ratat prânzul cu Vladimir Putin și ceilalți lideri din fostele republici sovietice. Lui Lukașenko i s-a făcut rău după parada de Ziua Victorie de la Moscova, și a fost dus la aeroport, însoțit de o ambulanță, potrivit presei din Belarus. Acesta nu a participat la cina oferită de Vladimir Putin prietenilor dictatori.

Lukașenko a fost surprins atunci cu un bandaj pe brațul drept. Ulterior, acesta a mers alături de ceilalți președinți ai statelor din CSI, și de Vladimir Putin, la mormântul Soldatului Necunoscut, după care ar fi plecat la aeroport, însoțit de o ambulanță.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnaliştii remarcau faptul că lui Lukașenko i-a fost greu să meargă din Piaţa Roşie până în Grădina Alexandru, unde au fost depuse flori la mormântul soldatului necunoscut. Liderul din Belarus a fost transportat într-un vehicul electric.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri