Video Ambasadorul belgian în Coreea de Sud și-a pierdut postul după ce soția lui a pălmuit o angajată într-un magazin

Data actualizării: Data publicării:
ambasador coreea de sud
Sursa foto: Captură video BBC

Belgia l-a rechemat în țară pe ambasadorul său în Coreea de Sud după ce soția acestuia a lovit o angajată a unui magazin din Seul, informează BBC.

În filmările realizate de camerele de supraveghere ale magazinului se vede cum soția lui Peter Lescouhier, Xiang Xueqiu, pălmuiește o femeie. Incidentul a avut loc în luna aprilie.

Angajații magazinului din Seul voiau să se asigure că hainele în care soția ambasadorului părăsea magazinul îi aparțineau, existând temeri că ar putea fi furate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Soția ambasadorului s-a întâlnit ulterior cu angajata lovită pentru a-și cere scuze pentru "comportamentul inacceptabil", a anunțat ministerul belgian de Externe. Cu toate acestea, ministrul belgian de Externe, Sophie Wilmes, a decis să încheie mandatul lui Peter Lescouhier în Coreea de Sud.

Într-o postare pe Facebook, ambasada Belgiei în Coreea de Sud a scris că Peter Lescouhier și-a servit țara cu devotament, însă "actuala situație" nu îi permite "să-și îndeplinească în continuare rolul cu seninătate".

În luna aprilie, Peter Lescouhier și-a cerut scuze pentru comportamentul "inacceptabil" al soției sale.

Ambasada Belgiei la Seul a mai anunțat că Xiang Xueqiu a invocat imunitatea diplomatică pentru a evita să fie pusă sub acuzare pentru atac, însă guvernul de la Bruxelles i-a retras acest privilegiu pentru ca ea să poate fi cercetată de poliția sud-coreeană.

Ce s-a întâmplat în magazin

Incidentul a avut loc pe 9 aprilie, într-un magazin de haine din Seul.

Xiang Xueqiu, în vârstă de 63 de ani, a probat haine timp de o oră, apoi a părăsit magazinul, scrie presa sud-coreeană.

Un angajat al magazinului a ieșit după ea pentru a se asigura că hainele pe care le purta, care proveneau din același magazin, nu erau noi și neplătite.

Soția ambasadorului a reintrat în magazin și, într-o confruntare surprinsă de camerele de supraveghere, a împins un angajat și a pălmuit o angajată care intervenise în conflict.

Poliția din Seul a interogat-o pe Xiang Xueqiu în data de 6 mai. Anterior, potrivit ambasadei belgiene, ea fusese tratată în spital după ce suferise un atac cerebral.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri