Antony Blinken spune că "va exista Ucraina independentă mult mai mult decât va exista Vladimir Putin" (CNN)

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat marți că va exista o Ucraina independentă "mult mai mult decât va exista Vladimir Putin", scrie CNN.

 "Într-un fel sau altul, Ucraina va fi acolo şi la un moment dat Putin nu”, a spus Blinken pentru Wolf Blitzer la emisiunea "The Situation Room" de la CNN.

Scopul Statelor Unite și al aliaților săi e acum să oprească dezastrul pe care îl produce liderul de la Kremlin, a subliniat Blinken. Blinken a spus că SUA "lucrează cât de mult poate pentru a limita, a opri, pentru a pune capăt acestui război pe care îl comite Rusia. Facem asta prin sprijinul pe care îl oferim Ucrainei în fiecare zi. Facem asta prin presiunea pe care o exercităm împotriva Rusiei în fiecare zi”.

Blinken: Când Putin a spus că este preocupat de admiterea Ucrainei în NATO a fost greșit

Wolf Blitzer: "De ani de zile auzim că ușa către aderarea la NATO ne este deschisă, dar acum auzim că nu putem intra, iar acest lucru este adevărat și trebuie recunoscut. Este un citat din ce a spus președintele Zelenski. Este aceasta o concesie directă făcută către Putin? "

Blinken:  "Nu cred că este o concesie. Cred că, în primul rând, este o reflectare a realității că nici înainte de această agresiune a Rusiei, Ucraina nu urma să intre în NATO a doua zi. Când Putin a spus că este preocupat de admiterea Ucrainei în NATO, a fost greșit. A fost o minciună. Despre ce este vorba de fapt, despre ce a demonstrat Putin că este vorba, este negarea existenței Ucrainei ca stat independent ".

Între timp, noi imagini din satelit arată distrugeri pe scară largă în toată Ucraina, inclusiv case avariate într-un sat de lângă Kiev și case incendiate și care ard mocnit în orașul asediat Mariupol, unde au murit peste 2.500 de civili, potrivit autorităților ucrainene.

Organizația Internațională pentru Migrație a transmis marți că peste 3 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri