Argentina îi taxează pe bogați pentru a putea plăti măsurile antivirus

Data actualizării: Data publicării:
Bancnote in Argentina.
Bancnote in Argentina. Foto: Guliver/GettyImages

Argentina a adoptat un nou impozit pe averile celor mai bogaţi, pentru a putea face cheltuielilor generate de măsurile de prevenire a pandemiei, anunță BBC.

Măsura vizează aproximativ 12.000 de argentinieni care au averi de peste 200 de milioane de pesos (2,5 milioane de dolari).

Aceștia vor plăti o rată progresivă de până la 3,5% pentru averea aflată în Argentina şi până la 5,25% pentru bunurile din afara ţării.

Din banii strânşi, 20% vor merge la rechizite medicale, 20% drept ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 20% pentru burse pentru studenţi, 15% pentru dezvoltarea socială, iar restul de 25% în companii de exploatare a gazelor.  Guvernul preşedintelui de centru-stânga Alberto Fernandez speră să strângă 300 de miliarde de pesos.

Argentina a înregistrat aproape 1,5 milioane de infecţii şi aproape 40.000 de decese cauzate de coronavirus, devenind a cincea ţară din lume care a raportat un milion de cazuri confirmate în octombrie.

Măsurile de carantină au afectat şi mai mult o economie care se luptă cu şomajul, nivelul ridicat de sărăcie şi datoria publică masivă. Argentina este în recesiune din 2018.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri