Armata Coreei de Sud a intrat în alertă după ce Phenianul a lansat două rachete de croazieră în ocean

Data publicării:
kim-jong-un (33)
Kim Jong-un FOTO: Profimedia Images

Coreea de Nord a lansat ceea ce par a fi două rachete de croazieră în ocean, chiar în apropiere de coasta sa estică, marți, susține conducerea armatei sud-correne, citată de Reuters. Noul test vine la doar câteva zile de la cea mai recentă „rafală” de teste cu rachete a regimului Kim.

Conducerea armatei sud-coreene spune că analizează lansările pentru a determina care este natura proiectilelor. Această lansare reprezintă al cincilea test din acest an și vine în contextul în care dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, își dorește înzestrarea armatei sale cu „tehnologie de ultimă generație” după blocarea discuțiilor cu SUA și Coreea de Sud.

Recentul număr mare de teste balistice a provocat îngrijorare și la ONU, iar administrația Biden a pus în aplicare noi sancțiuni.

Lee Sang-min, expert miliar la Korea Institute for Defense Analyses spune că testele recente au ca scop accentuarea tensiunilor geopolitice și forțarea administrației americane să vină cu o nouă abordare față de regimul de la Phenian.

„Rachetele de croazieră sunt mai încete decât cele balistice așa că sunt considerate mai puțin amenințătoare, însă ele lovesc ține cu precizie mare, ceea ce Coreea de Nord vrea să continue să dezvolte”, a spus el.

Citiți și: Mințile din spatele rachetelor nord-coreene: Cine sunt misterioșii dezvoltatori ai programelor militare ale regimului Kim

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri