Armata din Taiwan e în alertă după ce a detectat 100 de avioane și nouă nave de război ale Chinei în jurul insulei

Data actualizării: Data publicării:
nava chineza
Armata din Taiwan e în alertă după ce a detectat 100 de avioane și nouă nave de război ale Chinei în jurul insulei. FOTO: Getty Images

O nouă incursiune de amploare a Chinei a pus în alertă armata din Taiwan. Peste 100 de avioane și nouă nave de război au fost detectate în jurul insulei în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din ultima perioadă.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat luni că a detectat 103 avioane de război chineze în jurul insulei în decurs de 24 de ore, un număr neobişnuit de mare.
"103 de avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului şi nouă nave ale marinei Armatei de Eliberare a Poporului au fost detectate în jurul Taiwanului între duminică şi luni dimineaţă", a făcut cunoscut ministerul într-un comunicat, scrie Agerpres. 

Incursiunea vine după ce prin strâmtoarea Taiwan au trecut recent câteva vase americane și canadiene. În aprilie, Beijingul a efectuat exerciţii militare de amploare, după întâlnirea dintre preşedintele taiwanez şi cel al Camerei Reprezentanţilor. 

În fața amenințării tot mai mari din partea statului comunist, autoritățile de la Taipei au crescut durata stagiului militar.

China consideră Taiwanul o provincie care încă nu s-a reunit cu țara mamă, deci nici nu poate fi vorba despre recunoașterea independenței.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri