Audierea lui Imran Khan a fost anulată din nou după ce susținătorii săi s-au luat la bătaie cu polițiștii în fața tribunalului

Data publicării:
Oameni pe un gard cu lansatoare de grenade
Noi violențe au erupt între protestatari și susținătorii lui Khan, la Islamabad. Foto: Profimedia Images

Justiția din Pakistan a decis să anuleze audierea fostului prim-ministru Imran Khan în cazul de corupție în care este judecat după ce susținătorii acestuia au intrat în confruntări violente cu polițiștii chiar în fața tribunalului unde urma să aibă loc procesul, relatează BBC.

Polițiștii spun că susținătorii lui Khan au aruncat cu pietre și cu grenade cu gaz lacrimogen în fața Înaltei Curți din Islamabad.

În urma violențelor, fostul premier s-a întors la reședința sa din Lahore, pe care poliția a perchiziționat-o în absența lui. Khan continuă să nege acuzațiile de corupție făcute împotriva sa.

Din cauza scenelor haotice și a violențelor de pe stradă, Khan nu a mai putut să intre în clădire, iar judecătorul a decis că acesta poate să-și anunțe prezența și să plece acasă.

El a declarat că a pregătit un comitet care să-i conducă partidul în absență, dacă va fi arestat, așa cum era stabilit anterior. Mandatul de arestare nu a putut fi pus în aplicare pentru că susținătorii săi au ocupat intrarea în reședința sa, iar el s-a baricadat în locuință.

Khan susține autoritățile încearcă să-l bage la închisoare pentru a-l opri din a face campanie și a participa la alegeri.

„Fie că voi fi în închisoare sau nu, tot nu mă vor putea opri din a câștiga”, a spus el. Actualul premier al țării a spus că acțiunile lui Khan din ultimele zile „arată clar tendințele sale fasciste și militante” și l-a acuzat că-și folosește susținătorii ca pe „scuturi umane”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri