Biden, sceptic la declarațiile lui Putin că nu vrea să folosească arma nucleară: „De ce tot vorbește despre asta?”

Data publicării:
Preşedintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden s-a arătat sceptic față de comentariile lui Vladimir Putin că nu are intenția de a folosi arma nucleară în Ucraina. „Este foarte periculos felul în care abordează acest lucru”, avertizează liderul de la Casa Albă.

Într-un discurs ținut joi la Moscova, Putin a insistat că Rusia nu amenință cu folosirea armei nucleare, ci doar răspunde la „șantajul” nuclear al Occidentului.

„Dacă nu are nicio intenție, de ce tot vorbește despre asta? De ce vorbește despre posibilitatea de a folosi arma nucleară tactică?”, a întrebat Joe Biden într-un interviu la postul NewsNation, potrivit Reuters.

„Este foarte periculos felul în care abordează acest lucru”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Într-un interviu separat pentru CNN, consilierul pentru securitate națională John Kirby a spus că este posibil ca Rusia să ia în considerare folosirea unei „bombe murdare” în Ucraina și să dea vina pe aceasta. Dar a precizat că Statele Unite încă nu văd niciun semn că acest lucru se petrece acum.

„De multe ori ei (rușii - n.r.) dau vina pe alții pentru ce fac ei înșiși sau vor să facă. De aceea trebuie să luăm în serios acest lucru”, a declarat Kirby.

Lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după Al Doilea Război Mondial, a estimat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei.

„Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil” după 1945, a apreciat liderul de la Kremlin în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri