Video Cântecul "Bella Ciao" a răsunat în mai multe moschei din Turcia după un atac informatic. Înregistrările au devenit virale

Data actualizării: Data publicării:
istanbul turcia vedere aeriana
Turcia revine la carantina. Photo by Bur. ak Kara/Getty Images

Cântecul "Bella Ciao" a răsunat în mai multe moschei din Turcia, fiind difuzat de sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune, în urma unui atac informatic, relatează joi EFE. Incidentul a suscitat acuzaţii politice şi lansarea unei anchete a poliţiei în plin Ramadan.

"Sabotajul a fost realizat de persoane necunoscute care au accesat sistemul central al 'adhan' (chemarea la rugăciune). Problema a fost adusă în atenţia autorităţilor judiciare şi a fost depusă o plângere penală", a anunţat biroul pentru probleme religoase al oraşului Izmir, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sistemul de sunet al mai multor minarete din oraş a început să difuzeze vineri, în jurul orei 14:00 GMT, cu puţin înainte de cea de-a treia chemare la rugăciune a zilei, cântecul "Bella Ciao", simbol al rezistenţei italiene împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, recent popularizat de serialul spaniol "La Casa de Papel".

Surprinzătoarea difuzare a cântecului a fost înregistrată şi postată pe reţele de socializare de mai mulţi locuitori din Izmir, devenind virală în Turcia.

Procuratura a deschis o anchetă pentru "atingere adusă în public valorilor religioase" împotriva celor care au distribuit înregistrarea pe internet.

În 2017 a avut loc un incident similar atunci când hackeri au difuzat banda sonoră a unui film pornografic la megafoanele minaretelor din Kastamonu, un oraş de la malul Mării Negre.

Redactare G.M.
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri