Cazul Wilma Mobley. După 30 de ani de mister, un detaliu de pe lenjeria intimă a victimei a ajutat polițiștii să găsească criminalul

Data actualizării: Data publicării:
Wilma Mobley
Autoritățile din Idaho, SUA au declarat că au rezolvat cazul uciderii Wilmei Mobley, după aproape 30 de ani. FOTO: Jerome Police Department

Autoritățile din Idaho, SUA au declarat că au rezolvat cazul uciderii Wilmei Mobley, după aproape 30 de ani. Vinovatul ar fi chiar unul dintre vecinii săi. Polițiștii au găsit ADN-ul acestuia pe lenjeria intimă a victimei, transmite Insider.

Când Wilma Mobley, în vârstă de 84 de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Idaho, în august 1995, anchetatorii au analizat trei posibili suspecți, inclusiv vecinul ei, Danny Lee Kennison, dar nu au găsit dovezi concludente.

Mobley a fost strangulată și atacată cu un topor, iar moartea ei a rămas un mister până pe 18 decembrie 2023, a declarat Departamentul de Poliție Jerome, într-un comunicat de presă, săptămâna aceasta.

Experții unui laborator din Idaho, care au analizat dovezile vechi de aproape trei decenii, au găsit „o cantitate semnificativă de profil ADN” pe o încuietoare a lenjeriei lui Mobley care se potrivea cu Kennison.

Poliția a declarat că profilul ADN exclude toți ceilalți suspecți posibili care au fost identificați anterior și că nu au fost găsite alte profiluri ADN în dovezile disponibile.

Autoritățile au declarat că Kennison și Mobley nu au avut nicio relație. Kennison s-a sinucis în 2001.

Un oficial, care a preluat pentru prima dată cazul lui Mobley în iunie 2022, a cerut trimiterea dovezilor în laborator pentru analiza ADN.

„Progresele în știința ADN-ului au puterea de a dezvălui adevărul chiar și după ani de incertitudine. Știința, atunci când este combinată cu dedicarea neobosită a investigațiilor, poate dezlega mistere și poate aduce o încheiere victimelor și familiilor lor”, a declarat poliția statului Idaho într-un comunicat.

Wagner s-a întâlnit cu membrii familiei lui Mobley pe 19 decembrie pentru a le da vestea și a-i informa că acest caz a fost închis.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri