Ce au găsit medicii asupra unui mercenar rus bănuit că ar fi luptat în Siria

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Un fost colonel rus a fost internat de urgență într-un spital din Sankt Petersburg, prezentând simptomele unei grave intoxicații. Asupra bărbatului au fost găsite 5 milioane de ruble și 5 mii de dolari în numerar, plus un număr de hărți ale Siriei, relatează site-ul de știri Fontanka, citat de publicația The Moscow Times.

Syrian Kurdish Republic Of Rojava Becomes Bulwark In Battle Against ISIL
Foto: Getty Images

Fostul colonel, Andrei Troshev, care a luptat în Cecenia și Afganistan, de partea forțelor OMON și SOBRA ale Ministerului rus de Interne, nu a putut explica cum de banii și hărțile se aflau în posesia sa.

Conform sursei citate, despre Troshev se spune că ar fi un „asociat apropiat” al lui Dmitri Utkin, liderul grupului de mercenari Wagner, care luptă pe frontul din Siria. Gruparea este suspectată de legături strânse cu statul. Dmitri Utkin a primit mai multe medalii din partea președintelui Vladimir Putin.

De asemenea, asupra lui Andrei Troshev a mai fost găsit și un bilet de avion spre Krasnodar, unde Wagner ar avea o tabără de pregătire militară.

Mercenarii care luptă pentru Wagner ar fi plătiți cu 1.380 de dolari, pentru servicii militare prestate pe bazele din Rusia, și cu 4.300 de dolari pentru servicii militare de front, cum este cel din Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri