China redeschide spitalul uriaș construit în doar 7 zile, după izbucnirea epidemiei de SARS - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Dosarul Wuhan. Neobișnuitele focare de gripă din China și posibila legătură cu pandemia de coronavirus
Dosarul Wuhan. Neobișnuitele focare de gripă din China și posibila legătură cu pandemia de coronavirus. Foto: Getty Images

China modernizează spitalul din Beijing construit între 2002 şi 2003 în timpul epidemiei cu virusul Sars, potrivit mass-mediei locale, în timp ce se luptă să ţină sub control coronavirusul în urma căruia au murit 106 persoane şi a infectat peste 4.500 până în prezent.

Spitalul Xiaotangshan, situat în nordul Beijingului, a fost folosit în 2003 pentru a ţine în carantină şi pentru a trata pacienţii care au contractat sindromul respirator acut sever (SARS), înainte de a fi transformat într-un sanatoriu în 2012. Construcția din prefabricate cu 1000 de paturi a fost realizată în doar șapte zile, stabilind un record mondial.

Personalul medical şi muncitorii în construcţii au fost detaşaţi acolo în ultimele zile, potrivit portalului de ştiri Jiemian News, care citează mai multe surse. Actualul spital construit de autoritățile chineze în Wuhan este bazat pe spitalul din Beijing, construit în mai 2003.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Personalul medical din Wuhan care tratează pacienţii cu coronavirus este comparat cu pompierii din Chernobîl, „în misiune de sinucidere”.

Virusul gripal se poate transmite pe cale orală, precum şi prin contactul fizic cu o persoană bolnavă, a informat Comisia NAţională de Sănătate din China.

Perioada de incubaţie a noului virus poate varia de la trei la şapte zile, dar nu poate fi mai lungă de 14 zile, a precizat NHC, adăugând că tulpina coronavirusului este în proporţie de 85% similară cu cea a virusului SARS.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri