China suspendă conturile utilizatorilor care mai nou se plâng că politica privind COVID este prea relaxată

Data publicării:
Weibo
Weibo a suspendat temporar sau permanent 1.120 de conturi. Foto: Profimedia Images

Peste o mie de conturi ale unor influenceri chinezi, unii cu milioane de urmăritori, au fost suspendate de pe reţeaua socială Weibo pe motiv că s-au postat aici critici şi "atacuri la persoană" împotriva specialiştilor care susţin măsurile de relaxare când vine vorba de COVID, scrie BBC.

China a renunţat, luna trecută, la politica zero-COVID, o serie de restricţii foarte dure care au provocat proteste masive. Însă de atunci numărul de infectări a atins proporţii alarmante. Aşa se face că specialiştii chinezi care susţin acum relaxarea, deşi înainte sprijineau măsurile restrictive, au devenit ţinta criticilor.

Reprezentanţii Weibo spun că au identificat aproximativ 13.000 de postări care conţineau atacuri la adresa experţilor şi violau regulile reţelei de socializare, iar 1.120 de conturi au fost suspendate temporar sau permanent.

"Este inacceptabil să insulţi oameni care au un punct de vedere diferit ori să publici un atac la persoană sau o opinie care incită la conflict", se arată într-un comunicat al reţelei Weibo.

De când China a renunţat la politica zero-COVID, au apărut relatări despre spitale sau crematorii în care nu se mai găsesc locuri libere. Însă numărul real de cazuri rămâne necunoscut, deoarece China a încetat să mai publice numărul zilnic de cazuri.

Statisticile oficiale arată că doar 22 de persoane au murit de COVID în decembrie 2022.

Un alt motiv de îngrijorare este că încep cele 40 de zile de sărbătoare care marchează Anul Nou Chinezesc, o perioadă în care rudele şi prietenii obişnuiesc să se viziteze şi în care numărul de infectări ar putea creşte şi mai mult.

Potrivit Ministerului Transporturilor din China, este de aşteptat ca infrastructura de transport să fie utilizată de două miliarde de pasageri în următoarele 40 de zile.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri