Comandantul armatei SUA: Războiul din Ucraina nu poate fi câștigat. „Victoria nu poate fi obținută prin mijloace militare”

Data publicării:
Review of the President's Fiscal Year 2023 Funding Request for the US Department of Defense, Washington, District of Columbia, USA - 03 May 2022
Generalul Mark Milley, șeful Statelor Majore Întrunite ale armatei americane. Foto: Profimedia Images

Peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, evaluează şeful de stat major al Statelor Unite, generalul Mark Milley, estimând că pierderile ucrainenilor sunt probabil similare. Comandantul armatei americane spune că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat de niciuna din părți: „trebuie găsite alte soluții”.

„Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a declarat generalul Mark Milley la conferința New York Economic Club. „Probabil acelaşi lucru (este valabil) de partea ucraineană”, a adăugat el.

Cifrele date de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington, notează AFP, potrivit Agerpres.

Comandantul armatei americane şi-a exprimat totodată speranţa că vor avea loc negocieri pentru a pune capăt războiului, considerând că victoria militară nu este posibilă nici pentru Rusia, nici pentru Ucraina.

„Cele două părți trebuie să admită că victoria - în adevăratul sens al cuvântului - probabil nu poate fi obținută prin mijloace militare, deci trebuie găsite alte soluții”, a spus generalul Milley. Potrivit acestuia, există „o fereastră de oportunitate pentru negociere".

Comentariile sale intervin în timp ce Rusia şi-a ordonat trupelor să se retragă din oraşul Herson în sudul Ucrainei, o lovitură dură pentru campania militară a Moscovei, notează AFP.

Dar Kievul a reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă.

La rândul său, preşedintele american Joe Biden a sugerat că retragerea este dovada că Moscova are „probleme reale” pe câmpul de luptă.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri