Compania lui Donald Trump a primit amendă maximă în urma condamnărilor pentru fraudă

Data publicării:
Donald Trump, care poartă o şapcă cu mesajul: "faceţi America mare din nou" vorbeşte la un eveniment organizat în oraşul american Sioux City, din statul Iowa
Donald Trump, fostul preşedinte al SUA. Foto: Profimedia Images

Organizaţia Trump, un grup care include aproximativ 500 de afaceri deţinute de fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a primit amenda maximă posibilă de 1,6 milioane de dolari după ce a fost găsită vinovată de fraudă, luna trecută, informează The Guardian.

Două entităţi ale Organizaţiei Trump, "Trump Corp core business" şi "Trump Payroll CorpTwo" au fost condamnate pentru 17 capete de acuzare precum evaziune fiscală şi fals în acte de un tribunal din New York.

Potrivit legii din New York, amenda maximă în astfel de cazuri este de 1,6 milioane de dolari. Este o sumă nesemnificativă pentru afacerile deţinute de Trump, însă condamnarea vine în momentul în care fostul preşedinte al SUA se pregăteşte pentru a candida pentru un nou mandat.

Donald Trump, care nu a fost inculpat în acest caz, a negat că ar fi fost la curent cu faptele comise de directorii săi.

În afara companiei, doar un director financiar a mai fost condamnat de tribunalul din New York, anume Allen Weisselberg, care a pledat vinovat pentru că n-ar fi achitat taxe pentru suma de 1,7 milioane de dolari.

Acesta a primit, marţi, o sentinţă de cinci luni de închisoare.

"Astăzi, companiile fostului preşedinte Trump au primit amenda maximă permisă de lege în urma unui proces istoric care a rezultat în condamnări pentru 17 infracţiuni. Directorul financiar Allen Weisselberg, "Corporaţia Trump" şi "Trump Payroll Corp" au comis fraude mai bine de un deceniu. Deşi corporaţiile nu pot merge la închisoare, sentinţele servesc drept exemplu pentru corporaţiile şi directorii care cred că pot evita plata taxelor şi să scape", a declarat procurorul districtului Manhatan, Alvin Bragg.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri