Video Cum arată 10 minute de luptă de aproape în tranșeele din Bahmut. Imagini ireale cu soldații „Lupii Da Vinci” respingând atacul rușilor

Data actualizării: Data publicării:
da vinci wolves ezgif.com-resize (8)

Imagini de o duritate nemaiîntâlnită au fost postate pe rețelele sociale de soldații batalionului ucrainean „Lupii Da Vinci”, care au respins un atac rusesc asupra tranșeelor în care se adăposteau. Unul dintre soldați a filmat cu camera montată pe echipament lupta de aproape, care a durat aproximativ 10 minute, în timpul căreia s-a tras aproape continuu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Compania «Onoare» a (batalionului) «Da Vinci» a postat un video mai lung care arată cum apără eroic «Drumul vieții» în Bahmut”, a scris International Obervers Ukraine într-un comentariu pe Twitter, alături de filmarea soldaților ucraineni.

Filmarea începe cu soldații ucraineni retrăgându-se în adăpost într-o tranșee, sub tituri puternice de artilerie, un proiectil căzând foarte aproape de gura adăpostului. Printre ei se află și un camarad care își pierduse viața.

Apoi li se transmite prin stație că rușii au ocupat tranșeea de lângă ei, moment în care soldații ucraineni ies din adăpost și încep să tragă pentru a respinge atacul.

„Am omorât toți orcii”

Lupta este surprinsă de camera montată pe casca unui din soldați, cu nume de cod „Tihiy” („Liniște” - în ucraineană), care, după de ferește de o grenadă aruncată spre adăpost, reușește să ocupe o poziție avantajoasă, de unde elimină mai mulți inamici.

„Am omorât toți orcii, ieșiți din adăpost și ocupați poziții!”, le strigă el camarazilor, pe care continuă să-i coordoneze.

Luptătorii „Lupii Da Vinci” își ocupă pozițiile și trag coordonat în mai multe direcții, respingând atacul rușilor asupra tranșeelor în care se adăposteau.

După încă câteva minute de lupte, li se transmite prin stație că tranșeea este sub controlul lor (probabil cineva urmărește zona din dronă) și să meargă înapoi la adăpost, moment în care soldatul cu nume de cod Tihiy strigă „Ce e, orcilor, e pământul nostru, duceți-vă-n.....!”. 

Tihiy dă ordine ca oamenii să se retragă în adăpost, lăsând doi să supravegheze zona, și îi dă soldatului cu nume de cod „Bombă” să încarce încărcătoarele goale, pentru că între timp va interveni artileria.

Cine sunt „Lupii Da Vinci”

Batalionul „Lupii Da Vinci” este cea mai bine antrenată și echipată unitate a Corpului de Voluntari din armata ucraineană, potrivit site-ului Military Land.

Unitatea s-a format după ocuparea ilegală de către Rusia a peninsulei Crimeea și a participat la multe lupte alături de trupele regulate.

De la invazia din februarie 2022 a Rusiei în Ucraina, „Lupii Da Vinci” au luptat pe frontul din estul țării. 

Comandantul lor a fost celebrul Dmitro „Da Vinci” Koțiubailo, unul dintre cei mai respectați războinici ucraineni, care a fost ucis în luptă la începutul lunii martie, în zona Bahmutului, la doar 27 de ani.

El fusese decorat cu cea mai înaltă distincție a statului ucrainean, Erou al Ucrainei.

La funeraliile lui au participat președintele Volodimir Zelenski și întreaga conducere a armatei.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri