Galerie Foto Dezamăgirea unui YouTuber care a mers la un restaurant McDonald’s pe stil rusesc: Cola e "ciudată", cartofii nu sunt sărați

Data actualizării: Data publicării:
mc-dolands-rusia-profimedia
Dezamăgirea unui YouTuber care a mers la un restaurant McDonald’s pe stil rusesc. Foto: Profimedia Images

Un YouTuber care a vizitat un restaurant McDonald’s pe stil rusesc spune că acolo mirosul este diferit, Coca Cola este "ciudată" și nu este dulce ca originalul, iar cartofii nu sunt sărați și crocanți.

Fostele restaurante McDonald's s-au redeschis în prima jumătate a lunii iunie sub un nou brand și cu un nou proprietar în Rusia, la mai bine de trei decenii de la sosirea popularului lanț occidental de fast-food.

Odată cu retragerea marilor branduri din industria de fast food, ca reacție la invazia din Ucraina, rușii s-au trezit fără acest tip de restaurante, dar guvernanții de la Moscova au promis că vor veni cu o soluție. Lanțul de restaurante care le-a preluat pe cele ale McDonald's s-a deschis sub lozinca "Numele se schimbă, dragostea rămâne". De altfel, primul restaurant deschis în Moscova se numește, - conform variantei traduse din rusă - "Gustos și atât".

Jurnalistul, de la un popular canal de YouTube, a mers la McDonald's rusesc din Moscova și a constatat că mirosul și mâncarea sunt diferite. Astfel, mirosul din interiorul restaurantului nu era ca cel tradițional al unui McDonald's. YouTuberul a vorbit cu mai multe tinere care mâncau la o masă și le-a întrebat dacă e ceva diferit față de gustul pe care-l știau. Ele i-au răspuns că li se pare că puiul e mai bun, dar au adăugat că probabil simt asta deoarece nu mai mâncaseră astfel de produse de trei luni.

Dezamăgirea unui YouTuber care a mers la un restaurant McDonald’s pe stil rusesc. Foto: Profimedia Images
Dezamăgirea unui YouTuber care a mers la un restaurant McDonald’s pe stil rusesc. Foto: Profimedia Images

Jurnalistul s-a întâlnit cu proprietarul restaurantului, Alexander Sysoev, și au vorbit despre noile produse. Și-a cumpărat cheeseburger, nuggets și cartofi prăjiți. Cartofii sunt la fel, i-a spus proprietarul restaurantului. El a spus însă că a constatat că, de fapt, cartofii nu erau nici sărați, nici crocanți, scrie Insider. Vladislav Solomatov, șeful departamentului de control al calității al restaurantului, a spus că este vorba despre cartofi cultivați în Rusia și procesați în regiunea Lipetsk.

Șeful lanțului de restaurante Oleg Paroev a declarat că restaurantul primește majoritatea produselor de la furnizori ruși, dar că unele ingrediente vin și din alte țări, așa cum este carnea de vită, care este importată din Uruguay și Paraguay, pentru că Rusia nu are suficientă carne de vită.

Chiflele, care se făceau odinioară cu amidon importat din SUA, sunt și ele diferite. Paroev a declarat că sunt făcute doar din făină și apă, fără amidon, ceea ce le schimbă gustul.

Mulți clienți din restaurant au spus că și Cola are un gust "ciudat". Alexander Sysoev a afirmat că băutura nu este atât de carbogazoasă și că seamănă cu versiunea de Coca-Cola fără zahăr.

Până la sfârșitul lunii iunie ar urma să se deschidă încă 200 de restaurante în Rusia. Înainte să plece din țară, McDonald's avea 850 de restaurante în toată Rusia.

McDonald's și-a întrerupt temporar activitatea în luna martie, la mai puțin de două săptămâni de la prima zi a invaziei rusești a Ucrainei.

McDonald's a funcționat în Rusia vreme de 30 de ani până la anunțul plecării. Primul restaurant s-a deschis în ianuarie 1990, la Moscova, un moment cheie în deschiderea economiei Uniunii Sovietice, cu puțin timp înainte de prăbușirea acesteia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri