Dispută pe bebelușul nr. 8 miliarde. Două țări își revendică nașterea lui

Data publicării:
Fetița despre care Filipine spune că poartă numărul 8 miliarde.
Fetița despre care Filipine spune că poartă numărul 8 miliarde. Foto: Facebook/ Commission on Population and Development NCR

Populația lumii a depășit 8 miliarde de oameni, iar țara în care s-a născut bebelușul numărul 8 miliarde este Republica Dominicană, reatează CBS, citând o proiecție a ONU. Totuși, și Filipine revendică acest statut pentru o fetiță născută în Manila.

O proiecție a Națiunilor Unite arată că nașterea persoanei cu numărul 8 miliarde este „o piatră de hotar în dezvoltarea umană”.

Damian, un bebeluș născut în maternitatea Nuestra Senora de la Altagracia din Santo Domingo, Republica Dominicană, a fost ales simbolic să fie persoana numărul 8 miliarde, potrivit NDTV.

ONU spune că această creștere fără precedent a populației se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor, datorită îmbunătățirii condițiilor de sănătate, nutriție, igienă personală și avansurilor medicinei.

Fără să aștepte estimarea ONU, Comisia pentru Populație și Dezvoltare din Filipine a postat pe Facebook o fotografie cu Vinice Mabansag, fetița despre care spun că poartă numărul 8 miliarde.

„Lumea a atins o altă piatră de hotar după ce o fetiță născută în Tondo, Manila, a fost aleasă să marcheze simbolic persoana cu numărul 8 miliarde”, a scris Comisia pe Facebook.

Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde.

De acum înainte, creșterea ar putea începe să încetinească. Ar putea dura 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ, iar 10 miliarde - abia în 2080, arată calculele. În momentul de față, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. Și în curând, populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri