Donald Trump, decret prin care acordă prioritate vaccinării americanilor, înainte de a trimite doze în alte ţări

Data actualizării: Data publicării:
doze de vaccin covid
Foto: Profimedia Images

Donald Trump a semnat un decret prin care va acorda prioritate livrărilor de vaccinuri în SUA, înainte de export. Președintele în exercițiu a avertizat și că Statele Unite ar putea rămâne fără doze după faza iniţială de vaccinare, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Decretul semnat va asigura că guvernul SUA acordă prioritate vaccinării cetăţenilor americani, înainte de a trimite vaccinurile în alte ţări'', a spus preşedintele american în exerciţiu.

Companiile Pfizer și BioNTech, al căror vaccin ar putea fi autorizat în următoarele câteva zile, urmează să livreze doar 100 de milioane de doze în Statele Unite.

Recent, Agenția Medicamentului din Statele Unite a confirmat că vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient în proporție de 95% într-o evaluare făcută înaintea aprobării serului pentru utilizare în această țară.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că nu există probleme de siguranță cu vaccinul și a confirmat și faptul că eficiența acestuia este de 95%. FDA urmează să ia decizia formală pentru aprobarea vaccinului în cursul zilei de joi.

Pandemia de Covid-19 a luat amploare în Statele Unite, una dintre cele mai afectate țări din lume. S-au înregistrat 213.875 de cazuri noi de îmbolnăvire și alte 2.254 de decese, sâmbătă. De peste o lună, SUA raportează peste 100.000 de cazuri în fiecare zi, iar în ultimele 4 zile a fost depășit și pragul de 200.000. Mai mult, Statele Unite au înregistrat un nou milion de cazuri în numai 5 zile.

În total, țara înregistrează 14.581.337 de cazuri, cel mai ridicat bilanț de pe întreg globul. Și bilanțul total al deceselor este cel mai ridicat – 281.186 de americani au murit până acum din cauza Covid-19.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri