Donald Trump spune că John Bolton „va plăti scump” pentru publicarea cărții sale: „De acum îi vor cădea lui bombe în cap”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Donald Trump în Biroul Oval
Președintele Donald Trump și fostul său consilier, John Bolton Foto: GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a afirmat sâmbătă că fostul său consilier John Bolton „va plăti scump” pentru „încălcarea legii” prin publicarea cărţii sale.

„Bolton a încălcat legea, a fost denunţat şi învinuit că a făcut acest lucru, cu un preţ foarte scump de plătit. Îi place să lanseze bombe asupra oamenilor şi să-i ucidă. Acum, bombele vor cădea pe el!”, a scris preşedintele pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele american a reacţionat afirmând că fostul său consilier pentru securitate naţională va plăti un „preţ foarte mare” pentru că şi-a publicat lucrarea fără autorizarea Casei Albe, relatează AFP, citat de Agerpres.

Un judecător american tocmai a respins cererea guvernului SUA de a bloca lansarea pe piaţă a acestei cărţi. Deși a respins blocarea publicării cărții, judecătorul Royce Lamberth a subliniat, în decizia sa, că John Bolton „a pus în pericol securitatea naţională a Statelor Unite” şi „şi-a pus ţara în pericol”.

„Deși conduita unilaterală a lui Bolton ridică îngrijorări în ce privește siguranța națională, guvernul nu a argumentat convingător că o condamnare ar fi soluția adecvată. Pentru motive pe care nici nu mai e nevoie să le menționăm, Curtea nu va cere confiscarea și distrugerea unei autobiografii politice”, a spus Lamberth.

Fostul consilier al lui Donald Trump, calificat drept trădător joi de secretarul de stat Mike Pompeo, consideră că magnatul imobiliar este inapt pentru funcţia prezidenţială şi îl acuză în special că ar fi cerut ajutor omologului său chinez Xi Jinping pentru a fi reales în noiembrie, într-o carte cu dezvăluiri despre preşedintele Statelor Unite şi anturajul acestuia.

Casa Albă a angajat o procedură judiciară pentru a încerca să blocheze apariţia cărţii intitulate „The Room Where It Happened”, care ar urma să vadă lumina tiparului săptămâna viitoare.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri