Dua Lipa și Star Wars schimbă standardele în catalogul de nume pentru copii în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Dua Lipa
Foto: Profimedia Images

Copiii britanici primesc nume din ce în ce mai „exotice”, conform Biroului pentru Statistici Naționale al Regatului Unit, care arată că personajul din Star Wars, Kylo Ren și cântăreața de origine albaneză Dua Lipa au reprezentat unele dintre cele mai mari influențe în botezarea nou-născuților, relatează BBC.

Conform Biroului pentru Statistici Naționale al Regatului Unit, numărul copiilor botezați „Dua” s-a dublat în 2019 față de 2017, an în care cântăreața de origine albaneză a avut prima piesă pe locul 1 în Regat.

Popularitatea personajului Kylo Ren a crescut, de asemenea, de când noile filme Star Wars au fost lansate începând cu 2015.

Statisticienii britanici spun că 126 de copii au fost botezați „Dua” în 2016, față de 63 în 2017. Numele „Kylo” a câștigat popularitate în contextul primei apariții a personajului din Star War Kylo Ren, în 2015. De atunci, numărul băieților care poartă acest nume a crescut de la 10 la 67.

„Alexa”, în schimb, a devenit un nume mai puțin utilizat după ce Amazon a introdus Echo.

Chiar dacă astfel de nume au devenit mai populare, numele „Oliver” și „Olivia” rămân cele mai populare în Anglia și Țara Galilor, mai mult de 9000 de copii fiind botezați așa în 2019. Însă, deși sunt cele mai populare, aceste nume au intrat în declin. „Oliver”, de exemplu, cel mai popular nume de băiat din 2013 încoace, a scăzut în popularitate constant.

Cât de popular este numele „Mohammed” în Regatul Unit

Statisticienii din Regat spun că mulți comentatori au concluzionat că dacă variantele numelului „Mohammed” ar fi numărat împreună, acesta ar deveni cel mai popular nume pentru băieți în Anglia și Țara Galilor.

Pe de altă parte, dacă statisticile ar fi compilate în acest fel pentru acest nume, atunci ar trebui să facă acest lucru și pentru alte variante ale numelor. În cazul numelui „Oliver”, acest lucru ar înseamnă că variante precum „Ollie”, „Oli”, „Oliwer” sau „Olly” ar trebuie să fie numărate împreună.

„Muhammad” a fost cel mai popular nume pentru băieți în regiunile Nord-Vest, Yorkshire, The Humber, West Midlands și Londra, în 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri